Poslanik Bundestaga na izložbi o NATO bombardovanju

Foto: Ministarstvo odbrane
283

Poslanik Bundestaga Aleksander Noj, koji je i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, obišao je danas izložbu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije “Odbrana 78” u Muzeju grada Beograda, a nakon obilaska kazao je da ga izložene fotografije i predmeti podsećaju na događaje od pre 20 godina.

Foto: Ministarstvo odbrane

“Tužno je videti koliko je civilnih žrtava bilo. Mogu u potpunosti da razumem kako se to teško odrazilo i koliko je velike rane napravilo srpskom narodu. To se još oseća. Jedan mali narod, jedna mala armija uspela je da se odupre NATO agresiji i to je na izložbi veoma dobro dokumentovano”, rekao je Noj i zahvalio što je imao priliku da poseti Muzej i obiđe izložbu.

On je u Spomen-knjizi utisaka upisao da izložba predstavlja sećanje na žrtve NATO agresora u Srbiji 1999. godine.

Foto: Ministarstvo odbrane

Izložba “Odbrana 78” autora Dušana Jovovića priređena je povodom obeležavanja 20. godišnjice odbrane otadžbine od NATO agresije. Projekat je iniciralo Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije.

Izložba na jedinstven način prikazuje herojsku odbranu zemlje tokom 78 dana NATO agresije, koja je počela napadom na SR Jugoslaviju 24. marta 1999. godine, bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i posvećena je stradalim pripadnicima vojske, policije i civilima, među kojima je, nažalost, bilo i mnogo dece.

Aleksander Noj je izložbu obišao u pratnji pomoćnika ministra odbrane za politiku odbrane Milana Rankovića i načelnika Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnika Duška Šljivančanina.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More