Pogledajte kadrove iz filma o gastarbajterskom životu (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
274

Nakon četiri godine snimanja na relaciji Srbija-Austrija stigao je konačno  dugo očekivani film “Sumrak u bečkom haustoru”.

Film Mladena Đorđevića premijerno će biti prikazan na 48. Festu, 5. marta.

U ovoj interesantnoj mešavini dokumentarnog i igranog filma, Đorđević prati sudbine nekoliko gastarbajtera rastrzanih između života u Beču i Srbiji.

Reditelj Đorđević upoznao se sa svetom dijaspore koja živi i radi u Beču i temom večite razapetosti između tuđine i zavičaja.

“Sumrak u bečkom haustoru”,film o rastrzanom gastarbajterskom životu: vračara VS psihijatar

S tim problemom se suočavaju i tri glavna junaka Darko, Milenko i Goran, koji već dvadesetak godina taksiraju po Beču. Njih trojicu povezuje vračara Vladica iz istočne Srbije, kod koje redovno dolaze da im pročita budućnost iz karata ili ih zaštiti od negativnih sila.

U rediteljskom opusu Mladena Đorđevića izdvajaju se nagrađivani igrani film “Život i smrt porno bande” iz 2009. i dokumentarac “Made in Serbia” iz 2005.

“Ono što me je pored te razapetosti privuklo je i njihovo odbijanje da se uklope u sredinu u koju su došli. Oni zavičaj zato nose sa sobom. Mnogi od njih vezu sa zavičajem održavaju tako što posećuju vračare. Fascinantno mi je bilo koliko njima vračare znače i koliko te žene utiču na njihove životne odluke. Značajan deo filma je posvećen tome”, kaže Đorđević.

Izvor Telegraf
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More