Beč: Kako izgleda kada marihuanu kupujete u prodavnici (VIDEO)

Foto/Printscreen/You Tube
2,686

BEČ – Iako je marihuana kao pomoćno lekovito sredstvo, uveliko priznata od strane mnogih medicinskih i naučnih svetskih stručnjaka, mi u Srbiji smo još uvek miljama daleko od zakonskih izmena koje bi dale nov pravni status ovoj biljci.

U Austriji, Češkoj, Finskoj, Nemačkoj, Italiji, Portugaliji, Poljskoj, Španiji i susednoj Hrvatskoj korišćenje lekova na bazi kanabisa je zakonski dozvoljeno.

Kapsule, ulje, ekstrakt koji se koristi kao sprej za usta, inhalaciju i čaj su medicinski preparati koje je EU odobrila, prema izveštaju Evropskog centra za monitoring droga i zavisnosti (EMCDDA) 2017 godine.

Ovi preparati se koriste kao pomoćno sredstvo tokom procesa lečenja brojnih bolesti: kancera, HIV-a, epilepsije, glaukoma, multiple skleroze kao i za umanjenje hroničnih bolova.

Dopisnik portala Naši u svetu, novinar Zoran Radojković Pile, posetio je u Beču prodavnicu kanabisa i poslao nam video-snimak. Uz njemu svojstven humor, pokazuje nam kako to izgleda kada uđete u prodavnicu, legalno kupite marihuanu i uz dobijeni račun je odnesete kući.

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More