Spektakl! Prvaci i solisti Njujork siti baleta gostuju u Srbiji

Pixabay lynnea
342

Prvaci i solisti Njujork siti baleta nastupiće u okviru turneje tokom marta u Tel Avivu, Haifi, Budimpešti, Novom Sadu i Beogradu.

Četrnaest igrača najveće američke baletske kompanije, koju predvode Sterling Hiltin i Danijel Ulbreht, kao i dva muzičara, izvešće radove Džeroma Robinsa, Žorža Balanšina, Kristofera Vildona i Johana Koborga.

Njihov nastup u Srbiji, ujedno i prvi u ovom delu Evrope, planiran je za 13. mart u Novom Sadu (Srpsko narodno pozorište) i 14. mart u Beogradu (Jugoslovensko dramsko pozorište).

Ulbreht, prvak i umetnički direktor programa, poslao je video poruku u kojoj je izrazio veliko zadovoljstvo i uzbuđenje što će u Beogradu njegova trupa nastupati kao uvertira Festivalu igre koji se održava od 21. marta do 12. aprila.

Najveća američka baletska kompanija danas broji 90 igrača, sa stalnom adresom u Linkoln centru u Njujorku.

Na repertoaru je oko 150 naslova, najviše iz riznice Balanšina i Robinsa, a ova sezona je upravo i posvećena “pesniku pokreta” i osnivaču trupe, Žoržu Balanšinu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More