Svet pred kolapsom: pustoš na ulicama, zatvaraju se škole, sve se odlaže

Foto: Tanjug/ AP Photo/Emilio Morenatti
139

Španija i Francuska uvele su još strože mere u borbi protiv širenje korone virusa, broj preminulih i dalje raste u Kini, dok su Sjedinjene Države produžilu zabranu putovanja kao deo vanrednih mera u toj zemlji koje je pre dve dana uveo američki predsednik Donald Tramp, prenosi Rojters.

Trenutno u svetu ukupan broj zaraženih korona virusom iznosi oko 153. 864 ljudi, dok je njih 5. 800 preminulo.

Vlada u Španiji planira da stavi svojih 47 miliona stanovnika pod delimičnom izolacijom od ponedeljka kao deo 15-dnevnog plana za vanredno stanje, saznaje Rojters.

Francuska zbog virusa Covid-19 će zatvoriti prodavnice, restorane i objekte za zabavu od danas, a 67 miliona stanovnika u toj zemlji rečeno je da ostanu u svojim kućama jer se broj novozaraženih za 72 sata udvostručio.

Nacionalna zdrastvena organizacija u Kini potvrdila je 20 novih slučajeva zaraženih korona virusom, dok je ukupan broj potvrđenih zaraženih ovim virusom u toj zemlji dostigao 80. 844 lica.

Broj preminulih od virusa Covid-19 u Kini dostigao je 3. 199.

U Sjedinjenim Državama predsednik Tramp je produžio zabranu putovanja u Veliku Britaniju i Irsku.

Pored Italije, Španija sa 5. 753 novih slučajeva je druga najteže pogođena zemlja u Evropi.

Britanska vlada će zabraniti javna i masovna okupljanja od sledeće nedelje, dok je nemačka vlada pozvala građane koje se vraćaju iz Italije, Švajcarske i Austrije da se samoizoluju na period od dve nedelje.

Norveška od sutra zatvaraja luke i aerodrome, rekla je norveška premijerka Enra Solberg, dok Ruska federacija zatvara granice sa Poljskom i Norveškom za strane državljane kao mera predostrožnosti.

Češka vlada zatvorila je većinu prodavnica i restorana na period od deset dana.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More