Eparhija austrijsko-švajcarska SPC: Dolazite na liturgiju samo jednom nedeljno!

Foto: PrintScreen/YouTube
258

Eparhija austrijsko-švajcarska izdala je saopštenje u kojem poziva vernike da, zbog korona virusa, u hramove dolaze na svetu lituriju samo jednom nedeljno.

Episkop Andrej, sveštenstvo i mirjani, okupljeni na sednici eparhijskih upravnih tela u Beču, istakli su i da se “niko nikada nije zarazio primajući Sveto pričešće” te da se crkva poistovećuje sa svetom liturgijom i da ne može i neće prestati da je služi, navedeno je u saopštenju.

Eparhija navodi da su vernici, kao građani država u kojima žive, dužni da poštuju uputstva državnih vlasti i apeluje na njih da prate saopštenja i uputstva zvaničnika.

“Zbog toga pozivamo vernike da u hramove dolaze na svetu liturgiju samo jednom nedeljno, da se u hramovima i ispred njih zadržavaju što kraće i da poštuju uputstva hramovnih uprava koje će se starati da sprovedu odluke crkvenih i državnih vlasti”, ističe se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More