Još šest zaraženih u Srbiji, ukupno 89, važni naredni dani

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC
139

U Srbiji je potvrđeno još šest novih slučajeva virusa Covid-19, čime je broj zaraženih porastao na 89, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su tri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija i stabilnog su opšteg stanja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci 19 osoba od kojih je šest bilo pozitivno, a 13 negativno na korona virus.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno do sada 440 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Brnabić: Od juče trend ubrzavanja rasta broja zaraženih

Od juče je u Srbiji počeo trend ubrzavanja rasta broja zaraženih virusom korona, i naredni dani su veoma važni, poručila je premijerka Ana Brnabić.

“Danas sam u 15 sati sazvala Krizni štab, svi naši stručnjaci, epidemiolozi se slažu da je od juče počeo trend ubrazavanja i da su naredni dani važni. Zbog toga mi je drago da smo uveli dodatne, oštrije mere da bismo sačuvali penzionere starije od 65 i 70 godina”, rekla je Brnabić na pres konferenciji.

“Dani pred nama će biti veoma važni”, naglasila je premijerka.

Podsetila je da je danas 13. dan od kako je virus registrovan u Srbiji, sutra je tačno dve nedelje, te da se borba protiv korona virusa nastavlja, a da se nadležni pripremaju još adekvatnije i bolje za predstojeći period.

Brnabić je precizirala da je 48 od ukupno 89 zaraženih hospitalizovano, dok je šest pacijenata na respiratorima.

Dodala je da je jedan pacijent u KC Niš već nekoliko dana na respiratorima zbog sezonskog gripa, ali je naknadno testom utvrđeno da ima koronu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More