Snimci koji će vas rasplakati: Ulice puste ali Srbijom odjekuje aplauz za lekare i medicinare (FOTO+VIDEO)

TO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC
1,120

Tačno u osam večeras u Srbiji je počeo policijski čas, ali nešto daleko lepše počelo je da se organizuje još jutros, pa je tako umesto razglasa i sirena Beogradom odjeknuo aplauz!

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC


Širom Beograda, ali i drugih gradova građani su preko društvenih mreža pozvali sve da izađu na prozore i terase i gromoglasnim aplauzom pozdrave lekare i zdravstvene radnike koji su dok mi sedimo kod kuće daleko od svojih kuća kako bi se borili da spasu živote i pobede korona virus.


Nije još ni otkucalo dvadeset časova kada su ljudi širom Srbije otvorili prozore i svi, kao jedan, počeli da aplaudiraju. Prvo je jedan udarac dlana o dlan stidljivo počeo, a onda su se čitavi soliteri, ulice i naselja nadovezali, a odjek kolektivnog aplauza pokazao je i da izolovani možemo delovati ujedinjeno.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC


Zvuk zahvalnosti podigao je moral i pokazao da ovaj narod i te kako ima snage da se bori i izbori sa ovom novom pretnjom. Nakon Italije, Španije, Hrvatske i Srbija je u osam večeras aplauzom pozdravila heroje u belim mantilima. Zvuk zahvalnosti se zaorio ulicama, a mi vam šaljemo snimke kojih ćemo se sigurno dugo sećati. Vidimo se i sutra uz ono “ko nekad u osam”, a lekari – nadamo se da ovo čujete, ovo vam naš narod bez ijedne reči kaže veliko – HVALA!

FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP

 

Izvor Blic, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More