Na Horgošu četiri autobusa sa srpskim državljanima do 5 jutros stajala na granici!

(Istvan Filep/MTI via AP)
673

Do jutros u 5 sati bio je otvoren humanitarni koridor koji je Mađarska obezbedila za državljane Srbije, Bugarske i Rumunije koji su sa posla u zapadnoevropskim zemljama, krenuli u svoje domovine. Prethodno je Mađarska zatvorila svoje granice za strance, što je stvorilo ogromne gužve na graničnim prelazima sa Austrijom, piše RTS.RS.

Tokom cele noći naši građani na privremenom radu u inostranstvu su stizali na granične prelaze Horgoš i Batrovci. Kako je na snazi bio policijski čas morali su da sačekaju 5 sati ujutru. Na Horgošu je četiri autobusa stajalo tokom noći.

Taj dugotrajan put na koji su naši građani koji rade u inostranstvu krenuli ne poslušavši apele i zdravstvenih radnika i predsednika i premijerke je počeo još u utorak u ranim jutarnjim satima jer je Mađarska u ponoć zabranila ulaz u zemlju.

Gužve na najfrekventnijem prelazu sa Austrijom bila je u jednom trenutku duga 30 kilometara.

Potom su Bugari i Rumuni blokirali granicu, čak i Mađarima.

Tada je reagovao državni operativni štab i uspostavljen je humanitarni koridor.

Tako su praktično svi mogli, samo određenim putevima i sa specijalnim nalepnicama da prođu kroz Mađarsku i to je završeno u 5 sati jutros.

Tu su ih je sačekala granična policija i sanitarni inspektori. Oni su ih uputili na meru samoizolacije, u zavisnosti odakle dolaze.

U Srbiji danas stupile na snagu mere koje se tiču ljudi iz dijaspore! Predviđene i zatvorske kazne!

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More