Dačić o kriznom štabu za pomoć našim ljudima u dijaspori i oko čega ne treba da brinu

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/
236

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas formiran krizni Štab za pomoć ljudima koji se nalaze u inostranstvu i poručio da se spoljna politika trenutno svodi na borbu protiv korona virusa.

On je na TV Prva ponovo apelovao na naše državljane u dijaspori da ne dolaze u Srbiju i objasnio da se pomoć kriznog štaba odnosi na hitne slučajeve.

Naveo da je bilo uznemirujućih informacija da će naše ljude proterati sa Malte što, kako kaže, nije tačno.

On je dodao da država pokušava da pomogne onima koji su se zatekli u inostranstvu, a reč je o izuzetnim slučajevima, grupama turista, bolesnima koji se se lečili u inostranstvu da se vrate, ali je sad to postalo pomalo nemoguće zbog letova.

“Apelujem na naše ljude koji žive u inostranstvu i imaju boravišnu dozvolu tamo. Nije reč o turistima koji sad imaju problema da prežive. Ima tu dnevnih problema, od toga da li će proći 90 dana u EU, ali sve te stvari će se suspedovati, ne treba oko toga da brinu”, poručio je Dačić za TV Prva.

Situacija je, kaže, takva da se suspednuje gotovo sve.

Prema njegovim rečima, spoljna politika se trenutno svodi na borbu protiv korona virusa, sve spoljne aktivnosti su ukinute, a iako se vode, to se čini putem video konferencija ili telefonskih poziva.

“Kontaktiramo uglavnom na ovu temu. Po nalogu predsednika se trudimo da naša zemlja dođe do određenih medicinskih sredstava, opreme i lekova”, rekao je Dačić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More