Pre nego što krenete u Srbiju pogledajte ovaj apel (VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
419

Državljani Republike Srbije koji dolaze iz država, odnosno područja sa intenzivnom transmisijom bolesti COVID-19, odnosno žarišta epidemije, i to iz: Švajcarske Konfederacije, Republike Italije, Islamske Republike Iran,  Rumunije, Kraljevine Španije, Savezne Republike Nemačke, Francuske Republike, Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Grčke, upućuju se u izolaciju u trajanju od 28 dana.

Državljanima Republike Srbije koji dolaze iz drugih država, određuje se mera stavljanja pod zdravstveni nadzor na akutno respiratorno oboljenje izazvano novim Korona virusom SARS-Co-2  trajanju od 14 dana (izolacija u kućnim uslovima).

Predsednica Vlade Ana Brnabić je apelovala na građane Republike Srbije da poštuju vanredne mere.

Predsednik Aleksandar Vučić je ranije zamolio srpsku dijasporu da ne dolazi u Srbiju za vreme katoličkih uskršnjih praznika i pravoslavni Vasrks, kada se inače očekuje „pik“ virusne infekcije.

„Ono što će za nas biti najveći izazov su katolički uskrs i pravoslavni vaskrs. Molim naše ljude u dijaspori da razumeju da ne dolaze u našu zemlju”, kazao je on na konferenciji za štampu.

Pogledajte ovaj spot koji je napravljen u cilju podizanja svesti zašto je važno da se bez preke potrebe uputite prema svojoj otadžbini, a kada do toga mora doći onda poštocati sve propisane mere.

Izvor dijaspora.gov.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More