Austrijski ministar: Srbi ne krećite u Srbiju, granica otvorena samo za Bugare i Rumune!

FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC
4,949

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer apelovao je danas na državljene Srbije da ne kreću na put ka Mađarskoj, odnosno Srbiji.

Srbija zatvara sve granične prelaze za drumski, železnički i rečni transport

Nehamer je na konferenciji za štampu saopštio da će mađarske vlasti ponovo otvoriti svoju granicu na prelazu Nikelsdorf-Heđešhalom u vremenu večeras od 21.00 do sutra u 5.00 sati ujutro, ali samo za državljane Bugarske i Rumunije, i podvukao – “ne i za građane Srbije”.

Pozvao je srpske državljane da i ne pokušvaju da kreću u pravcu Mađarske, odnosno Srbije.

“Nemojte pokušavati da pređete granicu. Nema nikakvog smisla, a stvaranje kolona samo ugrožava ljudske živote”, poručio je Nehamer.

On je kazao da je Srbija najavila da će potpuno zatvoriti svoje granice, pa za srpske državljanje nema smisla da kreću na put.

Isto, kako je dodao, važi i za turske državljane, koji pokušavaju da putuju u Tursku.

I Turska je, kako je naveo, zatvorila svoje granice.

Austrija, koja je od ponoći uvela kontrolu i na granici prema Nemačkoj, pokušaće, kako je najavio, da deluje na putnike koji ulaze u Austriju u skladu sa razvojem situacije u Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji, kako se u Austriji više ne bi ponovila opasna situacija.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More