“Ovako se leči korona”! Gastarbajteri na putu ka Srbiji pevali Šabanove pesme (VIDEO)

(Istvan Filep/MTI via AP)
2,961

Autobus pun Jagodinaca noćas je “prespavao” kod Šida, i to uz policijsku rotaciju. Nije bilo panike, nervoze, neposlušnosti – već se zapevalo.

Otkako je korona virus zavladao Evropom, naši građani koji rade i žive u zapadnim zemljama našli su se u problemu – kako se što lakše vratiti kući. Autobus pun Jagodinaca noćas je “prespavao” kod Šida, i to uz policijsku rotaciju. Nije bilo panike, nervoze, neposlušnosti – već se zapevalo, pišu Večernje novosti.

“Ovako se leči korona”, vikali su putnici uz pesmu na liniji Cirih – Jagodina. Stajali su u zaustavnoj traci auto-puta, dok ih je čuvalo policijsko vozilo.

“Nismo više tako mladi, što je život sada znamo. Pruži ruku pomirenja da još jednom pokušamo”, orila se pesma Šabana Šaulića u autobusu.

Atmosfera je bila pozitivna, ali put nimalo lak. Kako nam je rekao prevoznik Bojan Kostić, taj autobus je na Batrovce sinoć stigao oko 8.15 sati, baš kada je uveden policijski čas.

“Švajcarsku granicu prošli smo bez kontrole, normalno, slovenačku i hrvatsku takođe. Kad smo ušli u Srbiju, svako od putnika je dobio papir sa uputstvima za samoizolaciju i jutros do pola 6 su bili na putu ka kući. Bili su disciplinovani, ali nisu imali hrane i pića, a iz autobusa nisu smeli da izađu”, kazao je Kostić.

Takve mere dodaje, nije video još od vremena ratova, a ovim poslom bavi se 22 godine.

Autobus je bezbedno stigao do Jagodine, a sada je na putnicima da poštuju uputstva koja su dobili na granici.

Izvor Večernje Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More