U Srbiji od danas zatvoreni svi granični prelazi za putnike! Najviše naših državljana došlo iz ove 4 zemlje!

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC /
342

Od danas u 8 ujutro biće zatvoreni svi granični prelazi za putnike, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, što znači da će prelazi biti zatvoreni za ulazak putnika u drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju.

On je sinoć najavio da više osim transportnih kamiona niko neće moći da uđe na teritoriju Srbije.

Navodeći da je od uvođenja vanrednog stanja u Srbiju ušlo 71.180 naših građana i da je to napravilo veliki problem zbog situacije sa korona virusom, Vučić je rekao da je najveći broj njih došao s područja Nemačke, Italije, Francuske i Austrije, oko 95 odsto.

Kazao je da su u Srbiju ušli veoma disciplinovani i dobri ljudi, od kojih će mnogi odlučiti da ostanu u Srbiji, jer im je naša zemlja pružila gostoprimstvo, za razliku od zemalja gde su bili, a koje im to nisu pružile.

“Naravno ima i izuzetaka”, dodao je i napomenuo da imamo savremena tehnička sredstva kojima pratimo kretanja mobilnih telefona naših građana u romingu i to posebno italijanskih.

To, zaključio je, ne znači da država prisluškuje njihove telefone, već da samo prati da li se kreću.

Od danas u podne obustavlja se međugradski saobraćaj

Od danas u podne obustavlja se međugradski saobraćaj, najavio je sinoć predsednik Aleksandar Vučić govoreći o novim merama u borbi protiv širenja epidemije korona virusa.

On je rekao će danas od 12 sati biti obustavljen međugradski saobraćaj za vozove i autobuse, a ostavlja se mogućnost za automobilski saobraćaj.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da poslednji polasci autobusa i vozova, ka bilo kom mestu, moraju da budu danas do 12 sati.

Predsednik je kazao i da će narednih dana biti doneta odluka o vremenskom proširenju policijskog časa.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More