Veliki uspeh! Nastavnica srpskog jezika iz Srbije izabrana među 50 najboljih na svetu!

Foto: zivojinmisic.rs
119

Ivana Kovačević, nastavnica srpskog jezika i književnosti iz Beograda, koja radi u OŠ “Dr Dragan Hercog” plasirala se u 50 najboljih nastavnika sveta, među 12.000 nominacija i prijava iz 140 zemalja, saopštilo je Udruženje “Živojin Mišić”.

To udruženje je, kako se navodi, prošle godine izabralo predstavnike Srbije za takmičenje “Global Teacher Prize”, koje, kako kažu, opstoji šest godina i organzuje ga Varkey Fondacija, od ove godine u partnerstvu sa organizacijom UNESCO.

Cilj takmičenja je da pronađe najbolje nastavnike u svetu i pokaže da je njihova profesija jedna od najvrednijih za svako društvo.

Dosadašnji pobednici ovog takmičenja dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Palestine, Kanade, Ujedinjenog Kraljevstva i Kenije, a ove godine Srbija ponovo ima mogućnost da se nađe na prvom mestu.

Ivana Kovačević je diplomirala, završila master studije, a sada završava i doktorske studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More