Srbija svako veče aplaudira medicinarima, sada je stigao njihov odgovor iz Urgentnog centra koji će vas dirnuti u srce! (VIDEO)

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
206

Svake večeri imamo prilike da vidimo kako građani Srbije aplaudiraju najvećim herojima našeg doba, lekarima i ostalom medicinskom osoblju koje svakodnevno, od kako se pojavio korona virus u našoj zemlji, dežura i bdi nad pacijentima. Ono što nismo videli, a što se raširilo društvenim mrežama, jeste njihov odgovor na aplauz koji je samo dodatno pojačao želju u svima nama da večeras u 20 časova izađemo u još većem broju.

Doktor Vladimir Arsenijević, dugogodinjši hirurg u Urgentnom centru i njegove kolege, rešili su da se na sjajan način oduže svima onima koji su sinoć započeli podršku tapšanjem sa svojim terasa i prozora i to istom merom – aplauzom na aplauz. Dr. Arsenijević je video okačio na svoj Instagram nalog na oduševljenje svih onih koji ga prate, ali i nas koji smo za ovaj divan gest naših iskonskih heroja, saznali tek kada je video počeo da se deli po društvenim mrežama.

– A sada aplauz od nas za vas, koji ste ugroženi isto kao mi, a mi smo zajedno – rekao je on, nakon čega je usledio buran aplauz njega i njegovih kolega.

Zato, Srbijo, regione, svetu, večeras još jače, još više dlanova za one koji su tu svakodnevno, negde već nedeljama za svakog pacijenta.

Za umorne doktore koji jedva stoje, ali stoje. Za sve medicinske sestre i tehničare koji stoje pored kreveta onih kojima je život usled korona virusa ugrožen.

Za budućnost, za zdravlje, za čovečanstvo, svi dlanove u 20h. Jako i glasno.

Reči doktora Arsenijevića i njegovih kolega, obavezuju sve nas da učinimo sve što je u našoj moći da im pomognemo. A to je, danas, makar u ovom trenutku, da se pazimo i da pazimo druge tako što koristimo preporučene mere, kao i da poštujemo sva pravila doneta uredom od strane države u ovim teškim vremenima po čovečanstvo.

Snimci koji će vas rasplakati: Ulice puste ali Srbijom odjekuje aplauz za lekare i medicinare (FOTO+VIDEO)

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More