Prva žrtva koronavirusa u Srbiji, još 17 zaraženo, ukupno 135!

TANJUG/TANJA VALIC
285

U Srbiji je zabeležen prvi smrtni slučaj od korona virusa, a reč je o pacijentu iz Kikinde, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić na konferenciji u Vladi Srbije.

“Ušli smo utreću nedelju borbe protiv koronavirusa. Iza nas je najtežih 24 sata, a ispred nas mnogo težih dana. Danas je izgubljen prvi ljudski život. Čovek je 1961. godište iz Vojvodine. Umro je u Novom Sadu. Hvala svime koji su se borili za njegov život!”

Pacijent je preminuo pre nekoliko sati u KC Vojvodine u Novom Sadu.

Kaže da je dobio korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život.

Ona je u svoje i u ime predsednika Alkesandra Vučić izjavila porodici saučešće.

Brnabić je rekla da je osam zaraženih korona virusom u Srbiji trenutno u teškom stanju i lekari se bore za njegov život.

U Republici Srbiji je do 18 časova 20. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je pozitivno 17 i negativno 23  na novi koronavirus.

Do 18 časova 20. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 585  osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More