Pesma i aplauz za srpske lekare širom Srbije (VIDEO)

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
547

Srbija je večeras stajala na svojim terasama i prozorima po treći put. Od sutra više nećemo brojati koliko dana smo već u 20 časova dlanove i ruke raširili ka nebu, to će postati naša svakodnevnica. Naš način da se zahvalimo prvoj liniji odbrane Srbije, lekarima.

Beograd i Srbija za sve koji se tokom vanrednog stanja na svojim radnim zadacima, kao i iz izolacije, bore za zdravlje čitave nacije, večeras aplaudiraju medicinarima, a uz “Noć muzike” i Muzičku produkciju RTS, sa svojih terasa i prozora učestvuju u stvaranju muzike.

Kako je i najavio šef dirigent Bojan Suđić, članovi svih sedam orkestara i horova Muzičke produkcije iz svojih stanova, sa terasa i prozora, sviraju i pevaju omiljene melodije. Uz podršku ostalih profesionalnih muzičara, amatera, sa svojim violinama, trubama, gitarama, saksofonima i svim drugim instrumentima, ali i talentom za pevanje, večeras svedočimo najmasovnijem koncertu na otvorenom koji je Srbija do sada doživela.


Svaki aplauz, svako „bravo“ svaka pištaljka koja para noćnu tišinu, biće naše hvala. Veliko hvala svakom doktoru, svakoj sestri, svakom tehničaru, svakom vojniku i svakom policajcu koji su danas, iako u mirodopskim uslovima, više nego ikada u borbi. Velikoj i teškoj borbi protiv virusa korona.

 

View this post on Instagram

 

Moj kraj, upravo. Bravo komsinice!!!👏🏻👏🏻❤️ #opera #dorcol #weareinthistogether #corona #musicislife

A post shared by Mina Joksimović (@minajokssimovic) on


Aplaudira Beograd, aplaudiraju Niš, Novi Sad, Čačak, Kikinda, Požarevac, Negotin. Aplauzi putuju i spajaju se sa frekvencijama dlanova od Subotice do Preševa, od Peštera do Vršca.


Putuje on preko Save i Dunava, Drine, spaja ono što je do juče bilo nespojivo, a danas je zajednička borba.

 

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More