“Čekamo vas, dragi prijatelji!”, kineski tim stručnjaka sa opremom krenuo put Srbije (FOTO)

Foto: printscreen/Instagram Avucic
169

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da su tim medicinskih stručnjaka, medicinski materijal i oprema za borbu protiv koronavirusa krenuli iz Kine za našu zemlju.

On je na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” objavio fotografiju na kojoj se vide članovi kineskog tima za borbu protiv epidemije i napisao da dve zemlje imaju čelično prijateljstvo.

“Čekamo vas, dragi prijatelji! Čelično prijateljstvo, delimo i dobro i zlo! Tim medicinskih stručnjaka, medicinski materijal i oprema krenuli su iz Kine”, napisao je Vučić.

Odmah je stigao i otpozdrav. Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo objavila je fotografiju na kojoj se vidi tim lekara sa opremom koji je krenuo put Srbije.

Ambasadorka Kine se zahvalila kineskim i srpskim prijateljima na njihovom danonočnom radu i uloženim naporedima.

Avion Er Srbije koji će večeras sleteti u Beogradu sa medicinskom opremom i stručnjacima u borbi protiv virusa Covid-19, juče je poleteo sa Beogradskog aerodroma.

Dok se Erbas A330 srpske nacionalne avio-kompanije danas vraća iz Kine i dovozi lekare i medicinsku pomoć, još jedan avion Er Srbije, Erbas A320, poleteo je jutros u 6.15 za Šangaj po drugu turu pomoći, rečeno je Tanjugu u Er Srbiji.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More