Episkop valjevski, vladika Milutin hitno prebačen u bolnicu! Sumnja se na COVID-19

foto: Youtube Printscreen
1,499

Vladika Milutin, episkop valjevski, u subotu je kolima hitne pomoći iz Valjeva prebačen na jednu beogradsku kliniku, saznaju “Novosti” iz krugova bliskih Eparhiji valjevskoj.

Prema saznanjima Novosti, vladika ima povišenu temperaturu i malaksalost. Ne zna se da li to ima veze sa virusom korona, ali je izvesno da će ubrzo biti testiran tokom zbrinjavanja koje je počelo u klinici u Beogradu.

Kako su “Novosti” već pisale, korona virus potvrđen je kod dvojice sveštenika iz Eparhije valjevske, za čijom je katedrom episkop Milutin. Vladika valjevski poslednjih nedelja i dana prisustvovao je raznim događajima u parohijama eparhije pod njegovom kontrolom, među kojima su i ispovedanja sveštenika kojia se odvijaju u ovo doba godine.

Prvi je arhijerej SPC koji je odmah po uvođenju vanrednog stanja doneo akt o zabrani svećenja vodica u domaćinstvima i stanovima u valjevskom kraju. Prema najnovijim informacijama, lekari na klinici na kojoj je smešten čine sve na zbrinjavanju uglednog arhijereja SPC i njegov život život nije ugrožen.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More