Srbi zatočeni na pariskom aerodromu, smešteni u jednoj prostoriji, ni sami ne znaju šta čekaju VIDEO

Foto: printscreen/Tviter video
538

Srpski držvljani zarobljeni na pariskom aerodromu su očajni. Ima ih, u dve grupe, preko 170, a neki još pristižu s različitih prekoekanskih destinacija. Među njima ima i starijih ljudi, ističe im osiguranje, nemaju novca…

Neki od njih su na aerodromu već treći dan i ne znaju kuda će. Gladni su, neispavani. Nekima su doturena ćebad, ali to nije dovoljno. Francuske vlasti, za sada, kao privremenu meru predlažu da ih smeste u odvojeni deo terminala, s poljskim krevetima, pišu Novosti.

– Molim državu da nam pomogne, da se, kao i ostali, vratimo svojim kućama. Nemamo gde – apeluje preko “Novosti” Dragoslav Petrović (53) iz Batočine.

On precizira da su oko njega očajni ljudi, koji imaju prebivalište u Srbiji. Veliki deo njih dolazi iz celog sveta, a a u Parizu su se zatekli u tranzitu. Juče ih je tako pristiglo petnaestoro.

Foto: Tanjug/ AP Photo/Christophe En

Pogledajte u kojim uslovima trenutno borave naši državljani na francuskom aerodromu OVDE.

U Francuskoj najvljuju da bi karantin mogao da potraje i do šest nedelja, a Srbi zarobljeni silom prilika na aerodromu “Šarl de Gol – Roasi” pitaju se kakva će im onda biti sudbina. Dugo, kažu, ovako još ne mogu da izdrže. Napuštaju ih volja i snaga. Snimili su video-apel koji šalju u svet.

Srpski državljani koji su zaglavljeni na aerodromu u Parizu rekli su za N1 da su ih tokom dana obišli zaposleni u Ambasadi Srbije u Parizu, ali da od njih nisu dobili informacije o letu za Srbiju i povratku kući.

Kako su za N1 ispričali putnici zarboljeni u Parizu, njih je na aerodromu sada oko dve stotine, a njih oko 50 smešteno je u jednu prostoriju.


Jedna grupa od stotinak naših ljudi je prebačena u petak avionom “Er Srbije”, za ostale tada nije bilo mesta, i oni sada s nestrpljem očekuju novi let.

“Nemamo nikakve uslove, nismo se kupali četiri dana. Neće da nam kažu šta im kažu iz Vlade”, ispričao je jedan od srpskih državljana za N1.

On dodaje da je grupa srpskih državljana spremna da plate let za Srbiju i ističu da je nemoguće da Hrvatska šalje avion za 10 svojih državljana.

Kako je N1 ranije nezvanično saznao u Vladi Srbije, čeka se da se putnicima u Parizu pridruže naši državljani iz još nekih delova sveta pa će tada biti organizovan avion.

Izvor Novosti, N1
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More