Gest za divljenje: Austrijska policija zahvalila građanima na poštovanju mera

Broj inficiranih u Austriji dostigao 3.611

Foto: printscreen/Facebook Polizei Wien
16,820

Austrijska policija zahvalila je građanima na poštovanju ograničenja slobode kretanja, koje je vlada uvela u cilju smanjenja širenja korona virusa.

U Beču je policija, uz puštanje nezvanične himne “I am from Austria” (Ja sam iz Austrije) sa zvučnika svojih vozila, predvođena kolegama na motorima, u formaciji prošla ulicama grada, u znak zahvalnosti građanima.

Tokom vikenda sa policijskih automobila, podstičući jedinstvo građana, policija je puštala “I am from Austria” domaćeg kantautora Rajnharda Fendriha, pesmu koja se smatra drugom himnom zemlje.


Ta akcija naišla je na ogromnu podršku građana, koji su čuvare reda pozdravljali pevanjem pesme i aplauzom.

Takođe za vreme puštanja pesme patrola bi izlazila iz svojih kola i držala parole “Policija kaže hvala”, “Ostanite kod kuće”.

Broj osoba inficiranih korona virusom u Austriji dostigao je jutros 3.611.

Prema podacima Ministarstva zdravlja sprovedeno je ukupno 23.429 testiranja građana, a od početka epidemije preminulo je 16 osoba, dok je devet izlečeno.

Posmatrano po pokrajinama Gornja Austrija, po prvi put od pojave korona virusa u Austriji, pretekla je doskorašnje glavno žarište Tirol po broju inficiranih.

U Gornjoj Austriji trenutno je 696 osoba pozitivno testirano na korona virus, a u Tirolu 676.

Ovu situaciju stručnjaci objašnjavaju činjenicom da je ova pokrajina kao poslednja đake poslala na takozvani semestarski raspust, koji je većina provela u skijaškim centrima u Tirolu, u kojima su se zarazili i brojni stranci.

Zatim slede Donja Austrija sa 512, Beč 451, Štajerska 447, Salcburg 358,Forarlberg 294, Koruška 113 i Burgenland 64.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober, juče je istakao da mere vlade počinju da deluju i da se smanjuje stopa rasta virusa, koja je na početku iznosila 40 odsto, a sada je pala na 18 procenata.

 

Izvor Tanjug, Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More