Iz Nemačke, Francuske, SAD… Lekari i medicinski radnici iz dijaspore se odazvali na poziv Srbije da dođu i pomognu!

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
2,982

Na poziv da se jave naši slobodni lekari, medicinski radnici i tehničari u inostranstvu, zainteresovani da se stave na raspolaganje u slučaju potrebe u Srbiji, javilo se oko 250 ljudi! Oni su mahom iz Nemačke, Francuske, Amerike…

Ovaj poziv i formular objavila je organizacija “Tačka povratka”, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i uz podršku UNDP, pišu Novosti.rs.

Prema rečima Ivana Brkljača, baza raspoloživih kadrova pravi se zbog rastućeg pritiska na zdravstveni sistem usled novog virusa, a Ministarstvo zdravlja će raditi trijažu. Javili su im se i naši lekari stalno zaposleni u inostranstvu, koji nisu uspeli da se vrate, već su u Srbiji i nude pomoć.

Brkljač poziva sve koji znaju nekog medicinskog radnika u inostranstvu da ga upute na formular na sajtu “Tačke povratka”.

“Tačka povratka” je platforma čija je misija da srpskoj dijaspori pruži informacije o svim načinima stupanja u kontakt sa Srbijom, te mogućnostima za pružanje pomoći kao i cirkulaciji informacija za pojedince koji žele da se vrate u zemlju.

Otadžbina zove lekare i medicinske radnike iz dijaspore da se vrate i pomognu!

Izvor Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More