Vulin o napadu u Kragujevcu: “Napadneš vojnika i zdravstvenog radnika koji je tu da spase život, sram te bilo”

FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
581

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je za RTS da su, po naredbi vrhovnog komandanta Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, pojačane mere Vojske u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa. Dodao je da u Kragujevcu jedan muškarac napao vojnika, pa je morala da bude primenjena sila.

Aleksandar Vulin je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se sinoć čuo sa Aleksandrom Vučićem koji je naredio da se u Valjevu, jednom od žarišta koronavirusa, pojačaju mere.

Ukazao je da Vojska Srbije obavlja ogroman posao u vreme epidemije i dodao da je na prvom mestu obezbeđenje i organizacija života u prostorima određenim za izolaciju.

Napad na vojnika u Kragujevcu
Prema njegovim rečima, jedan muškarac kom je u Kragujevcu određena izolacija napao je vojnika.

“On je pokušao da pobegne iz izolacije koja mu je određena, strgnuo je masku dvojici medicinskih tehničara, možda zarazio našeg vojnika”, rekao je Vulin.

Istakao je da je vojna policija reagovala u skladu sa zakonom, te je, kaže, muškarac vezan i savladan.

“Jel’ moguće da ste tako neodgovorni? Napadneš zdravstvenog radnika koji je tu da spase život, sram te bilo. Naravno da je savladan, sud će odlučivati o kazni. Ali izvinite, u vanrednom stanju napadneš vojnika, pa šta očekuješ”, upitao je Vulin.

Kako će izgledati prostor na Sajmu
Kada je reč o Sajmu, gde je vojska pripremila 3.000 kreveta za zaražene sa najblažim simptomima, Vulin je objasnio da će pored kreveta biti postavljene kasete za odlaganje stvari.

Postojaće, dodaje, paravani za privatnost, prostor u kom će moći da se gleda televizija.

“Javljaju se preduzeća koje hoće da pomognu – da doniraju punjače, televizore. Biće to pristojan prostor, ali nijedan prostor za izolaciju nije hotel. Mi ćemo učiniti sve da bude pristojno, tu ćemo da se lečimo, a ne da uživamo”, napominje ministar odbrane.

Dodaje i da je i Vojna gimnazija adaptirana za prijem ljudi koji trebada budu u samoizolaciji.

U ovom trenutku raspolaženo sa ukupno oko 1.000 postelja, kaže Vulin.

“Dobro je u našem sistemu što smo fleksibilni, brzo prepoznamo potrebu i zadovoljavamo tu potrebu. Kineski lekari zadovoljni načinom na koji radimo, brzinom, posebno su zadovoljni Sajmom. Srbija se prilagođava iz dana u dan, menja odluke kad treba”, napominje ministar odbrane.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More