Ranka živi i radi u Rusiji i nudi pomoć našim ljudima u Moskvi: “Iz svoje kuhinje besplatno ću vam slati hranu, javite se!”

(AP Photo/Pavel Golovkin)
302

Da topla reč, ali i obrok, znači mnogo ljudima u tuđini, udaljenih i od svoje zemlje i najbližih odavno je shvatila Ranka Balotić Ilić, poreklom iz Kladnja, koja već deset godina živi i radi u Rusiji. Da je neophodno pružiti ruku drugome, čak i kada pravo rukovanje nije dozvoljeno u danima kada se svet bori sa pandemijom virusa korona. Zbog toga, je ponudila pomoć svim našim ljudima koji su u Moskvi u izolaciji, kao i studentima u Rusiji, da im na kućnu adresu donese ručak.

– Ako nekom od naših ljudi treba pomoć što se tiče hrane, ja ću iz svoje kuhinje besplatno slati hranu na adrese. Takođe, naši studenti, mnogi od vas me znaju, ako treba neka pomoć u ovim teškim trenucima kad je sve neizvesno, javite se – poručila je Ranka na društvenim mrežama.

Solidarnost na delu pokazala je Ranka, koja će srpsko-ruskim specijalitetima zasladiti i olakašati život naših ljudi, koji su ostali u Moskvi. Besplatne porudžbine stizaće iz njene kuhinje osnovane daleko od otadžbine, koja je za nekoliko godina od kućne varijante, “preselila” svoje đakonije u malu “fabriku” hrane, kako kaže.

– Da bi se pomoglo nekome, dovoljno je znati da je danas ili sutra neko gladan i da će možda burek od kilogram, topla supa ili makar, sendvič, spasiti nekom život – kaže za “Novosti” skromno Ranka. – Kod nas će od 26. marta biti uvedena zabrana izlaska iz kuće osobama starijim od 65 godina i trajaće do 15. aprila, a u tim godinama dosta njih je ovde. Naših studenata u Moskvi ima puno. Kako se oni bore, samo oni znaju. Mnogi znaju da imam kuhinju, ali i pročuće se. Ne želim nikakvu slavu, ja to radim iz srca, nisam nikakav heroj, samo želim da pomognem našim ljudima koliko mogu i delićemo sve što imamo.

Iz Rankinog kulinarskog kutka obroci stižu i na moskovska gradilišta, na kojima radi mnogo naših neimara. Na njenom meniju nalazi se i burek, ali i razni slatkiši od testa. A srpske recepte kombinuje sa ruskim na slast mnogih Moskovljana.

OD RADA U TRPEZARIJI DO FIRME
Ranka Balotić Ilić u Moskvu je došla pre deceniju kako bi radila u trpezariji na gradilištu. Strast prema kuvanju vodila ju je na putu do uspeha i osnivanja sopstvene firme. Da bi osetila kako su voljeni uvek u blizini i donose joj sreću, inicijale njenih četvoro unučadi uzela je za ime kompanije DAMIL: Dejan, Anastasija, Miloš i Luka.

Izvor Novosti.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More