Vesti o koronavirusu u Austriji na srpskom i još devet jezika

(AP Photo/Ronald Zak)
12,435

Austrijska novinska agencija (APA) u narednim nedeljama izveštavaće o koronavurusu i na jezicima nacionalnih manjina. Nacionalni medijski servis (ORF) takođe će na društvenim mrežama imati objave na više jezika, piše RTS.RS.

Vodeća austrijska novinska agencija APA, u saradnji sa Bečkom privrednom komorom, pokrenula je projekat prema kojem će u narednom periodu, osim na nemačkom, izveštavati o koronavirusu na još deset jezika.

Priliku da dobiju pravovremene informacije o dešavanjima u vezi sa epidemijom virusa Kovid-19, ali i o merama vlade Austrije, imaće stanovnici koji se koriste sledećim jezicima – turskim, srpskim/bošnjačkim/hrvatskim, mađarskim, farsijem, poljskim, ruskim, arapskim i engleskim.

Projekat bi trebalo da traje narednih deset sedmica, dok će usluge prevodilaca finansirati Bečka privredna komora.

Takođe, nacionalni javni medijski servis ORF objavljivaće vesti o koronavirusu na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram na više jezika, uključujući i znakovni jezik.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More