Deca komponuju, pevaju, crtaju, pišu za svoje bake i deke, stigli radovi iz dijaspore

Foto: printscreen/RTS
248

Da ljubav nikad nije u izolaciji, svedoči i stvaralaštvo dece – učesnika konkursa “Nema frke uz unuke”. Za sedam dana stiglo je više od stotinu likovnih, literarnih i video radova. Proglašeni su i prvi pobednici, piše RTS.

Konkurs “Nema frke uz unuke” za decu iz Srbije i dijaspore! Zagrlite bake i deke rečima, crtežima, notama, klipovima….

Deca su još jednom pokazala da za kreativnost, maštu, igru i snove ne postoje granice. Njihove radne sobe nikada ranije nisu toliko ličile na umetničke radionice i pozornice.

Komponuju, pevaju, crtaju, pišu. Snalažljiva su u neobičnim okolnostima, neumorna u iskazivanju zahvalnosti, nežnosti i topline bakama i dekama.

“Baka sa dedom sedi, u nekom parku na klupi i pričaju o tome, kako su ljubavni sastanci glupi”, otpevala je sedmogodišnja Sanja Melenković i dobila prvu nagradu za muzički nastup.

“Dragi bako i deko volim vas puno. Sigurno ćemo se uskoro videti a do tada evo kako sam smislila kako da uvek mislim na vas dok čitam knjige. Napisaću vam i po jedno pismo i nacrtati nešto. Ćao”, poručila je devetogdišnja Una Jelisavac, osvajač prve nagrade za likovno stvaralaštvo.

“Izazov je kućna škola, ne dira se rukom kvaka dok koroni ne odzvoni nek romane čita baka , mama, nema asepsola, maske tata čeka, čeka, dok koroni ne odzvoni nek sudove pere deka”, otpevale su Anđelija i Dejana Gošić i osvojile prvu nagradu za kompoziciju.

Radovi stižu iz svih krajeva Srbije, ali i dijaspore.

“Ono što je zanimljivo da se porodice udružuju, da deca rade sa roditeljima, sa tetkama čak preko društvenih mreža i interneta. Imamo i vaspitače, učitelje, nastavnike koji su okupili celo odeljenje čak i literarne sekcije i svi oni zajedno prave ili pesmu ili priču ili neki opet likovni rad”, kaže Ivana Stopjanović, urednik programa Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Kada se za to steknu uslovi u galeriji Dečjeg kulturnog centra biće priređena izložba i druženje dece – učesnika konkursa i njihovih baka i deka.

Ovo je za sve naše bake i deke, volimo vas mnogo!

Pogledajte kako izgledaju neki od radova ovde.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More