“Neistina i širenje panike”: Brojni građani Srbije dobili lažnu poruku o uvođenju 24-satnog policijskog časa, odmah se oglasila Vlada

Pixabay
902

Uznemirujući SMS koji su dobili brojni građani Srbije, a u kojem ih neko obaveštava da će danas u ponoć biti uvedena potpuna zabrana kretanja, je neistina i širenje panike među građanima, saopštila je sinoć Vlada Srbije.

Vlada je u hitnom saopštenju naglasila da će građani biti obavešteni 48 sati unapred, ukoliko takva odluka bude bila doneta.

Mnogi građani Srbije dobili su sinoć lažnu vest da se od danas u ponoć navodno uvodi 24-satni policijski čas.

Lažna vest tog sadržaja pojavila se i na društvenim mrežama.

Zasad nepoznato lice iskoristilo je činjenicu da je nešto ranije sinoć korisnicima MTS upućeno upozorenje Kriznog štaba da poštuju meru i ostanu kod kuće, te plasiralo lažnu vest o 24-satnom policijskom času.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović upozorio je sinoć da informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna vest.

Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest, saopštio je ministar na svom tvirter nalogu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More