Vesti o koroni iz celog sveta: Radio Avala iz Čikaga svakodnevno preko interneta na srpskom

(AP Photo/Charles Rex Arbogast)
400

Radio Avala Čikago počinje da od 1. aprila svakodnevno uživo emituje jednočasovni program preko interneta na srpskom jeziku iz studija u Čikagu, od 13 do 14 sati po lokalnom vremenu. Program je namenjen slušaocima u ovom gradu kao i širom Amerike, Kanade, Evrope i Australije, piše RTS.RS.

“Rešili smo da uvedemo svakodnevni program zbog situacije sa korona virusom, jer je puno novih informacija u Čikagu, Americi i celom svetu na dnevnom nivou. Želimo da ljudi ovde budu pravovremeno informisani, da dobiju informacije iz sredine u kojoj žive, ali i iz Srbije, Republike Srpske i celog regiona, da čuju kako je njihova rodbina. Planiramo i uključenja lekara koji mogu dati savete slušaocima kako se čuvati od korona virusa, i to na srpskom jeziku, kao što to radi doktorka Biljana Pavlović, redovna saradnica programa. Takođe, javljaju nam se i doktori Željko Atlagić, Ljuba Stojiljković, Nebojša Knežević i drugi.

Očekujemo i uključenja sveštenika Srpske pravoslavne crkve, predstavnike organizacija i udruženja, kao i sve one koji mogu dati validne savete ljudima o adekvatnom ponašanju u ovo vreme, predstavnike Ambasade Republike Srbije, generalnih konzulata, advokata, poreske stručnjake i drugih.

Iz Beograda se redovno javlja urednica i voditeljka Radio Beograda 1, Dragana Živojnović. Pozivamo slušaoce iz cele Amerike, Kanade, Evrope i Australije da nam se jave i prenesu kako je u njihovim sredinama. Rado ćemo ispuniti i muzičke želje”, kaže za RTS Aleksandar Žigić, urednik i voditelj programa.

Program se može pratiti besplatno preko aplikacije Radio Avala Čikago za ajfon telefone i tablete kao i za android uređaje i takođe na sajtu radioavala.com.

Za sada je u planu da se program emituje svakodnevno tokom aprila. Emisija se takođe može čuti subotom na stanici WNDZ na 750 kiloherca na srednjim talasima, kao što je slučaj već više od 10 godina.

Za sve informacije možete se javiti putem telefona u Čikagu na 1-224-286-4383 ili putem elektronske pošte na radio@radioavala.com.

Izvor RTS.RS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More