Predsednik Austrije pozvao građane da izdrže u borbi protiv epidemije virusa korona!

U televizijskom obraćanju on je rekao da ne zna tačno koliko dugo će kriza trajati, ali da zna da će jednom da se završi

Foto:Youtube Printscreen
735

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen pozvao je večeras Austrijance da izdrže u borbi protiv epidemije virusa korona.

U televizijskom obraćanju on je rekao da ne zna tačno koliko dugo će kriza trajati, ali da zna da će jednom da se završi, a do tada, i u budućnosti, kako je podvukao, neophodno je “novo zajedništvo“ u zemlji.

“Svi znamo da smo tek na početku jednog zajedničkog napora. A znamo i da moramo svi zajedno još duže da izdržimo“, kazao je Van der Belen.
Predsednik je rekao da ni on ne zna koliko će kriza trajati, dodajući da će očigledno to biti „nešto duže“.

Siguran je, međutim, kako kaže da će kriza proći, a do tada se svi u zemlji moraju navići na novu svakodnevnicu, bez rukovanja, uz češće pranja ruku, kao i distancu prema drugima.
Van der Belen je istakao da je deo novog zajedničkog života da ne postoje odmah odgovori na sva pitanja, već da postoji samo spremnost da stalno nešto učimo i prilagodimo naše strategije.

Izrazio je uverenje da postoje i pozitivna saznanja iz krize, a jedna je očigledna, a to je da smo “snažnije i tešnje povezani nego što smo bili toga svesni“.

“Snagom svakog pojedinca slabimo sada svi zajedno virus. Pokazujemo poštovanje i solidarnost, te jačamo naše zajedništvo“, objasnio je Van der Belen.

Na starije građane apelovao je da se posebno paze i ostanu kod kuća, te dozvole da im se pomogne.

“To nije uvek lako, ali navike sada moraju biti promenjene. Prebrodićemo situaciju“, naglasio je austrijski predsednik, dodajući da ćemo svi da se jednom setimo na “čudno, bolno i nestvarno proleće 2020”, te da ćemo spoznati da je sve prošlo i da će se naknadno moći čak bolje proceniti koliko je vredno i važno zajedništvo.

izvor Tanjug

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More