Rojters snimio prilog u KC Vojvodina, snimci iz šoka i magacina (VIDEO)

FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP
678

Britanska agencija Rojters emitovala je danas ekskluzivan prilog iz Kliničkog centra Vojvodine, gde su dobili dozvolu za ulazak i na tzv. šok odeljenje, na kojem su pacijenti s teškom slikom korona virusa, kao i u magacine sa medicinskim materijalom i zaštitnom opremom.

Prilog počinje od ulaska u KCV, te daje uvid provere svih koji ulaze, pa i zaposlenih, na temperaturu, a u jednom delu snimljeno je medicinsko osoblje koje se priprema za ulazak u sobu u kojoj leže teško oboleli inficirani pacijenti, te da koriste svu raspoloživu zastitnu opremu.

Medicinsko osoblje oblači zaštitne skafandere,ima zaštitne maske I vizir.

Prikazan je I prostor u kojem medicinsko osoblje, preko monitora, potpuno digitalizovano prati pacijente.

Dr Edita Stokić, vršilac dužnosti direktora KCV rekla je za britansku agenciju da je ta ustanova ima potrebne prostorne kapacitete, svu potrebnu opremu, kao i sve neophodne lekove, sanitetski materijal i zaštitnu opremu.

Rojters je imao da uđe i u skladišta KCV, sa kutijam medicinske opreme.

I internista kardiolog dr Nataša Gocić Perić rekla je da nema mesta panici, jer se u KCV poštuju sve procedure propisane od strane Svetske zdravstvene organizacije, kao I Ministarstva zdravlja Srbije i tvrdi da se lekari ne boje.

U pojedini medijima juče je objavljen tekst o stanju u Kliničkom centru Vojvodine, u kome je navedeno da se ta zdravstvena ustanova raspada, da lekari rade u nemogućim uslovima bez odgovarajuće opreme.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More