Konkurs srpske škole u Kanadi: Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Savi

705

Za srpske đake osnovnih i srednjih škola u oblasti Nijagare, srpska škola “Nikola Tesla” iz Nijagara Folsa (Kanada) raspisala je likovni i literarni konkurs na temu Sveti Sava pod nazivom “Uskliknimo s ljubavlju”. Кonkurs je, kako se navodi u školskom saopštenju, otvoren do 18. januara 2019. Radove treba doneti u školu 18. januara 2019. od 17 do 19 časova. Literarni radovi treba obavezno da budu napisani na srpskom jeziku. Uručenje nagrada za najbolja ostvarenja i prezentacija svih radova biće u petak 25. januara 2019. godine na Svetosavskoj akademiji škole.

Ova škola u Kanadi datira ood oktobra 2010. Nastava se održava u prostorijama Forestview Public School – Niagara Falls, a pod pokroviteljstvom District School Board of Niagara. Časovi se u toku školske godine održavaju svakog petka od 17 do 19,30 časova. U  školi trenutno ima pet nastavnika prema planu i programu koji je sačinjen na osnovu nastavnog materijala – udžbenika Ministarstva za obrazovanje Republike Srbije. Udžbenici su prilagođeni za poseban program osnovnog obrazovanja i vaspitanja srpske dece u inostranstvu.

Škola je osnovana jes ciljem da se deci srpske zajednice u regionu Nijagare pomogne da se što bolje upoznaju sa istorijom, jezikom, kulturom i tradicijom srpskog naroda kome pripadaju. Misija je da se učenjem i drugim aktivnostima sa srpskim podmlatkom radi na očuvanju identiteta. Škola je otvorena i za sve druge nacije čiji pripadnici žele da nauče  osnove srpskog jezika, da se upoznaju sa srpskom tradicijom, istorijom i kulturom.

Srpska škola “Nikola Tesla” takođe organizuje ili učestvuje u organizaciji  manifestacija koje imaju za cilj promociju Srbije i srpskog naroda u Kanadi.

R. LONČAR 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More