“Najveći broj preminulih do sada”! Još 8 osoba u Srbiji podleglo koronavirusu, 305 novozaraženih!

396

U Srbiji je od korona virusa u proteklia 24 sata preminulo ješ osam osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 39, saopšteno je na zvaničnom sajtu Covid-19.

Od poslednjek preseka potvrđeno je još 305 slučajeva, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 1.476 potvrđenih slučajeva COVID 19.

U saopštenju se navodi da je preminulo šest osoba muškog pola i dve osobe ženskog pola.

Prosek njihovih godina je 70,75 i kao i kod svih prethodnih žrtava, i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele fatalnom ishodu.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 748 osoba od kojih je 305 pozitivno.

Hospitalizovano je ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je njih 81.

Od početka epidemije do danas u 15 časova u Srbiji je ukupno testirano 5.756 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je danas da je u Srbiji u poslednja 24 sata preminulo još osam osoba usled virusa korona, što je ukupno 39 preminulih, uz još 305 zaraženih Covidom 19.

“Mi smo od juče u 15 sati imali osam preminulih, to je najveći broj preminulih najveći do sada”, rekla je Brnabić na batajničkom aerodromu, prilikom dočeka ruske pomoći u Srbiju.

Premijerka je rekla da je od juče u 15 sati registrovano 305 novozaraženih koronom, što je gotovo tri puta više od broja juče registrovanih, kada je bilo još 111 osoba.

“Ovo je dan kada se plašim da smo ušli u eksponencijalni rast”, upozorila je Brnabić.

Ona je zahvalila partnerima iz Rusije na pomoći, ističući da nam je neophodna, a da dolazi u najtežem danu za Srbiju.

“Ovo je dan kada smo ušli u petu nedelju borbe, kada ulazimo u dve jako teške nedelje, što se vid ii po današnjim brojevima”, rekla je Brnabić.

Do 15h testirano je 748 osoba od kojih je 305 bilo pozirtivno na koronu.

Ukupan broj testiranih u Srbiji do sada je 5.756 osoba,

 

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More