“Miran, staložen i odmeren”: Srpski muzičar o svom poznatom stricu, Predragu Konu, čije savete svi slušaju

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
4,818

Epidemiolog dr Predrag Kon jedan je od ljudi koji su u centru medijske pažnje od izbijanja pandemije virusa korona i proglašenja vanrednog stanja u Srbiji.

Obraćanja načelnika Jedinice za zarazne bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje i člana Vladinog kriznog štaba za borbu protiv virusa korona gledamo, i savete i preporuke za ponašanje dobijamo gotovo svakodnevno.

Ugledni doktor je stric našeg poznatog pevača i muzičara Marka Kona, koji iz svog ugla otkriva detalje o očevom mlađem bratu.

“On je deo mog života otkad znam za sebe. Miran, staložen i odmeren. Posvećen nauci oduvek. Kao klinac bio sam fasciniran koliko on uči. Stalno je učio, to radi i dalje”, rekao je Marko Kon za Novosti.

Upitan da li je možda ovih dana dobio od strica neki poseban savet za čuvanje od korone, muzičar priznaje da, otkad je počelo da se dešava sve ovo što nas trenutno brine i okupira, nije u kontaktu sa njim.

“Nismo se čuli, praktično, od početka krize. Svako od nas nosi breme odgovornosti za svoju porodicu. On je, u ovom trenutku, odgovoran za celu Srbiju”, dodao je muzičar koji je pozitivno ocenio pojavljivanja u javnosti ovih dana dr Kona.

 

View this post on Instagram

 

Хепи Њу Јир

A post shared by Marko J. Kon (@debelikondor) on

“Mislim da je dosta dobar. Odmeren i oprezan, ali ne paničari. Informacije saopštava na razumljiv način”, istakao je.

Eminentni doktor voli i da zapeva, i gitaru i zasvira, ali, za razliku od sinovca kome je muzika profesija, on to čini u slobodno vreme, za svoju dušu.

“Svira i na violini, a to da dobro peva vidi se, između ostalog, u javnim nastupima i odnosu prema mikrofonu. Predrag govori jasno i razgovetno. Porodična okupljanja podrazumevaju i sviranje i pevanje. Njegov sin Slobodan peva još bolje”, ukazao je Marko Kon.

Marko Kon je inače predstavljao Srbiju na “Evrosongu” 2009. u Moskvi.

Izvor b92.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More