Srpski genetičar o koroni: “Novi virus, ali njegovi rođaci prate čoveka već 10.000 godina”

Foto: Tanjug/ AP Photo/Brian Inganga
201

Ima li istine u tvrdnjama da je Kovid-19 veštačka tvorevina ili je u pitanju samo još jedna teorija zavere. Srpski molekularni genetičar Goran Brajušković rekao je za RTS da nije u pitanju veštačka tvorevina, već virus koji živi najverovatnije u slepom mišu a dobio je sposobnost da pređe na čoveka.

Profesor na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu Goran Brajušković rekao je za Beogradsku hroniku RTS-a da virus nije mogao da se napravi – on egzistira u prirodi.

Brajušković kaže da je to novi virus ali njegovi rođaci prate čoveka već 10.000 godina. Sasvim je poznato da najmanje šest njegovih rođaka napada ljude.

Prema njegovim rečima, to je prirodni virus koji je svojim mutacijama postao virulentan za čoveka.

Virus kako kaže, nije veštačka tvorevina i nije posledica 5G mreže, svetskih zavera, već virus koji živi najverovatnije u slepom mišu a spontanim mutacijama je dobio je sposobnost da pređe na čoveka.

“Ono što znamo i što je dobro dok traje ova pandemija, upoređuju se svi genomi virusa iz različitih populacija – on umereno mutira a te mutacije koje su registrovane od početka pandemije – ne pogađaju one gene koji kodiraju proteine koji bi ga činili virulentnim za čoveka”, zaključio je Brajušković.

Izvor RTS.RS

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More