Divan gest srpskih košarkaških asova: Divac, Bogdanović i Bjelica šalju pomoć za Srbiju! (FOTO)

Foto: Pixabay.com
282

Košarkaši Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica pridružili su se fondaciji Ana i Vlade Divac u pružanju pomoći tokom pandemije korona virusa, donirajući preko potrebne respiratore, zaštitne maske i druga medicinska sredstva kako bi pomogli opremanju bolnica i zdravstvenih ustanova u Srbiji, saopšteno je iz Divac fondacije.

“Inspirisan svima iz NBA lige i ljudima širom sveta koji pomažu onima koji su najviše pogođeni nastalom krizom, bilo mi je vrlo važno da doprinesem da do ljudi u domovini stignu sredstva koja mogu spasiti živote”, rekao je Bogdanović i posebno se zahvalio hrabrim medicinskim radnicima.

Nemanja Bjelica je istakao da se sa velikim ponosom pridružio akciji.

“Supruga i ja smo ponosni što doniramo neophodna medicinska sredstava i tako pomažemo herojima na prvoj liniji fronta u borbi protiv COVID – 19 i što na ovaj način pomažemo i pacijentima, koji su u bolnicama. Sada su zdravlje i zaštita prioriteti i čast nam je što ćemo pružiti pomoć ljudima u domovini.”, rekao je Bjelica.

Fondacija Ana i Vlade Divac je osnovana 2007. i iza sebe ima više od 30 godina humanitarnog rada.

Pored pomaganja izbeglicama i interno raseljenim licima, fondacija je uvek bila spremna da pruži podršku građanima Srbije u vanrednim situacijama poput trenutne, zdravstvene krize, COVID-19.

“Stravičan uticaj ove globalne pandemije je poražavajuc?i i naša srca su sa svakom osobom koju je ova kriza pogodila”, rekao je Divac.

Kako je naveo, fondacija prikuplja sredstva kako bismo pomogli ljudima da bolje žive i da najugroženijima obezbedimo bolju budućnost. “Ana i ja smo počastvovani što se pridružujemo mojim kolegama iz Kings-a i što ćemo poslati respiratore, zaštitne maske i medicinsku opremu kako bismo pomogli herojima – zdravstvenim radnicima i pacijentima u domovini.”, poručio je legendarni košarkaš, sada direktor Kingsa.

izvor Tanjug

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More