Zastrašujuća trodimenzionalna animacija! Naučnici objavili kako se virus korone širi po prodavnicama! (VIDEO)

Upozoravajuća animacija pokazuje, kako objašnjavaju naučnici, da kapljice iz koje u vazduhu ostaju nekoliko minuta posle samo jednog kašlja, mogu da zaraze ljude u dva okolna reda, odnosno rafa u supermarketu

777

Naučnici sa univerziteta „Alto“ napravili su animaciju koja demonstrira pokazuje kako kašalj može lako da zarazi ljude u prodavnici.

Upozoravajuća animacija pokazuje, kako objašnjavaju naučnici, da kapljice iz koje u vazduhu ostaju nekoliko minuta posle samo jednog kašlja, mogu da zaraze ljude u dva okolna reda, odnosno rafa u supermarketu, prenosi „Blic“.

Kompjuterska simulacija pokazuje kako virus sa inficirane osobe putuje u zatvorenom prostoru, a čak i kada inficirana osoba ode, za njom ostaje oblak kapljica.

U drugom minutu, dok najgušći oblak čestica ostaje u prvom rafu, vidi se da se dobar deo čestica ipak širi ne samo na drugi, već i na treći raf.

Poruka naučnika koji su sastavili ovu simulaciju jeste da je najbolji način da se zaštitimo taj da što više izbegavamo gužve koje su karakteristične za supermarkete.

Kako dalje objašnjavaju, padanje kapljica na pod može da traje i do nekoliko minuta, a ekstremno male čestice virusa i ne padaju na pod već se kreću vazduhom ili ostaju da lebde u njemu ukoliko nema vazdušnih struja. Neke od tih čestica mogu da završe u respiratornom traktu prolaznika.

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More