Rezervat Zasavica: Magični svet netaknute prirode(VIDEO)

Foto: printscreen/youtube
159

Magični svet netaknute prirode nalazi se blizu Sremske Mitrovice, a raznovrsna flora i fauna specifična je za ovu prirodnu oazu.

Veličanstven rezervat prirode, 1825 hektara šume, pašnjaka, bara, plodne i očuvane zemlje, dom retkih, ugroženih i zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta. Ne čudi onda zašto je Zasavica proglašena rezervatom prirode.

Bogato zemljište, pitoma i mirna rečica. Danas mami turiste i pruža odličnu priliku za odmor, rekreaciju, plovidbu, osmatranje, proučavanje prirode i beg od svakodenvice.

Ovo je jedno od poslednjih očuvanih močvarnih područja, a nalazi se u južnoj Vojvodini, nedaleko od Sremske Mitrovice. Raznovrsna flora i fauna, biljke poput belog i žutog lokvanja, močvarne koprive, ljutića i iđirota mogu se videti ovde.

Oko 180 vrsta ptica svoje mesto boravka našlo je u Zasavici, kao i 25 vrsta ribe. Magarci, mangulice, podolsko goveče, dabar i umra žive na prostoru rezervata. Ovaj prirodni rezervat lepote jedno je od malobrojnih u Evropi i trenutno jedino stanište vidre u Srbiji.

Tišina i mir ove oaze sigurno će ti prijati, zato obavezno poseti magični svet netaknute prirode i uživaj u lepoti ovoga kraja.

Izvor Srpska televizija
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More