U filmu o grčkom svetitelju glume holivudski glumci pravoslavne vere a režiju potpisuje Srpkinja

Foto: wikipedia
908

Film koji prikazuje životne podvige i stradanje svetog Nektarija Eginskog – „svetitelja naših dana“, trebalo bi uskoro da počne da se prikazuje u bioskopima.

Planirano je da film “Čovek Božji” bude premijerno prikazan 2020. godine, odnosno na 100-godišnjicu svetiteljevog blaženog usnuća.

Foto: wikipedia

Produkcijska kuća lik svetitelja u ovom filmu opisuje sledećim rečima: „Nepravedno izgnan, osuđen bez suđenja, oklevetan bez razloga, ali njegova ljubav prema Bogu i bližnjima, osvojila je sve“.

Film koji nosi naslov Čovek Božji, opisuje nevolje svetitelja Nektarija „koji podnoseći nepravednu mržnju svojih neprijatelja, propoveda Božju reč želeći svima dobro“.

Film je trenutno u predprodukciji, a početak snimanja se očekuje na jesen. Planirano je da film „Čovek Božji“ bude premijerno prikazan 2020. godine, odnosno na 100-godišnjicu svetiteljevog blaženog usnuća.

Film je režirala Jelena Popović, koju je osvojila životna priča svetog Nektarija Eginskog.

Među imenima glumaca koji bi mogli da učestvuju u ovom filmu pominju se Miki Rurk, Dženifer Aniston, kao i glumac Tom Henks, koji je pravoslavne vere.

U tom smislu, pomenuto je i ime holivudskog glumca pravoslavne vere, Džonatana Džeksona. Predviđeno je da glavna uloga u filmu pripadne grčkom glumcu Arisu Servetalisu, koji bi trebalo da tumači lik svetog Nektarija.

Izvor Beseda
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More