Emir Kusturica na crvenom tepihu u Veneciji: Sada u ulozi onog koji traga za dobitnikom prvog Zlatnog lava (FOTO)

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP
120

Francuske glumačke zvezde Katrin Denev i Žilijet Binoš, koje igraju majku i kćerku u filmu japanskog reditelja Hirokazua Kore-ede, otvorile su u sredu uveče 76. Venecijanski filmski festival.

Katrin Denev, u crno-narandžastoj kombinaciji, i Žilijet Binoš u bledo ružičastoj haljini, prošetale su crvenim tepihom u društvu japanskog reditelja kako bi predstavili film “Istina”, porodičnu dramu koja se takmiči za Zlatnog lava i koja obeležava povratak Kore-ede na Mostru, godinu dana pošto je u Kanu dobio Zlatnu palmu za “Porodične veze”.

Photo by Arthur Mola/Invision/AP

U svom prvom filmu snimljenom u Francuskoj, Kore-eda je Katrin Denev poverio ulogu velike glumice koja je u složenim odnosima s kćeri koju glumi Binoš, prenosi Jutarnji list.

Na crvenom tepihu osim glumačkih diva Denev i Binoš, pažnju su privlačile slavne manekenke – Sofija Riči, ćerka muzičara Lajonela Ričija, te Viktorijini Anđeli Marta Hant, Elsa Hosk i Kendis Svonpol.

U trku za “Zlatnog lava” ove godine je na festivalu ušao 21 film.

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Na festivalu učestvuje i srpski reditelj Emir Kusturica, koji je predsednik žirija za najbolji debitantski film. Kusturica je upravo u Veneciji dobio svoju prvu veliku nagradu, “Zlatnog lava” za debitanski film, za “Sjećaš li se Doli Bel”.

„Stekao sam kritičku distancu prema svojoj prošlosti. Godine 1981. ovde sam prvi put prepoznat na međunarodnoj sceni, a sada u ulozi onog koji traga za dobitnikom prvog Zlatnog lava, osećam se kao krivac koji se vraća na mesto zločina“, ističe Emir Kusturica, predsednik žirija za najbolji debitantski film, piše rts.rs

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More