Direktor Matematičke gimnazije: Jedva čekamo da se rešimo najboljih studenata! (VIDEO)

Ne odlaze iz Srbije jer traže neki bolji život, konfor, veće plate. Njima je glavni motiv odlaska naučni doprinos koji mogu da daju

Foto:Printscreen/Youtube
175

Naši talentovani mladi matematičari i fizičari uglavnom ne odlaze iz Srbije jer traže neki bolji život, konfor, veće plate.

Njima je glavni motiv odlaska naučni doprinos koji mogu da daju, a za to ovde nemaju dovoljno uslova, ocenio je  Srđan Ognjanović, dugogodišnji direktor Matematičke gimnazije u penziji na debati “Obrazovanje kao ključni resurs budućnosti”.

Iz iskustva Matematičke gimnazije, on je kazao da Srbija ima talentovanu decu i da uz bolju organizaciju možemo da budemo ravnopravni, a možda i bolji, od mnogih razvijenih država.

Debata održana u Domu Vukove zadužbine u Beogradu u organizaciji grupe nezavisnih medija (Nova ekonomija, Vreme, Danas, Beta, Fonet i Južne vesti), uz podršku Ambasade Švedske. Ovo je prva debata u okviru društvenog dijaloga „Srbija 2030 – koji je naš put” u kojem je ova grupa medija želela da otvori teme strateški važne za dalji pravac razvoja Srbije.

Pogledajte u VIDEU ispod šta je još rekao o talentovanim mladim ljudima koji odlaze, prenosi Nova ekonomija

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More