Arno Gujon: Grčka kao primer za dobro organizovanu dijasporu

Foto: Instagram/printscreen
38

Vršilac dužnosti direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Srbije Arno Gujon i šef Predstavništva Republike Srpske u Solunu Jelena Jovanović održali su danas onlajn sastanak, a Gujon je kazao da mu je cilj da stekne uvid u način rada i najbolje praktične primere iz drugih država sa velikom dijasporom, koje će primenjivati.

“Obavio sam razgovor sa mladom i energičnom predstavnicom Republike Srpske u Solunu Jelenom Jovanović koju sam upoznao pre tri godine na Forumu dijaspore u Banjaluci. Dobio sam od nje dragocene informacije o načinu kako Grčka koordinira aktivnosti sa svojom mnogobrojnom i dobro organizovanom dijasporom”, naveo je Gujon na društvenim mrežama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)


Gujon je dodao da će obaviti više takvih sastanaka.

“Cilj je da steknem uvid u način rada i najbolje praktične primere iz drugih država sa velikom dijasporom. Često nije potrebno izmišljati toplu vodu već naprotiv, primenjivati modele koji su se pokazali kao dobri u drugim zemljama”, zaključio je on.

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More