Otvoren konzulat Austrije u Novom Sadu: U Beču odlično funkcioniše “Udruženje Srba u Austriji” (FOTO)

foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs
78

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je danas da će otvaranje konzulata Austrije u Novom Sadu uticati na još bolje povezivanje dveju zemalja.

AUSTRIJA odložila otvaranje BAŠTI KAFIĆA i RESTORANA!

 

Vučević i njegovi sagovornici generalni sekretar Saveznog ministarstva za evropske i međunarodne poslove Austrije Peter Launski-Tifental, ambasador Austrije Nikolausm Luterotije i počasni konzul te zemlje u Novom Sadu Zoran Tadić konstatovali su da od jeseni 2019. u Beču odlično funkcioniše “Udruženje Srba u Austriji” i da taj vid povezivanja mnogo znači za srpsku zajednicu koja tamo broji više od 120 000 ljudi.

Naglašeno je da je pođednako važno da se otvaraju predstavništva Austrije i u Srbiji, radi bolje povezanosti i komunikacije stanovništva i privrede dve zemlje.

Osim pomoći građanima Austrije koji su na radu ili proputovanju u severnom delu Srbije, uloga Konzulata biće i oživljavanje ekonomskih, kulturnih i drugih veza između severne srpske pokrajine i Austrije, zaključuje se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More