Advokatska pomoć i radnicima u Austriji 

Foto:Privileg
1,514
Udruženje Privileg  sutra obeleževa godinu dana postojanja, a uoči godišnjice nudi seriju novih usluga za građane koji žive u Austriji.

Ukoliko vam je potrebna pravna pomoć, a živite u Austriji, možete se obratiti ovoj organizaciji. Udruženje Privleg, koje se bavi zaštitom prava ljudi sa teritorije bivše Jugoslavije koji žive u Austriji, proširilo je svoj set usluga iz oblasti finansiranja, osiguranja, prava na vozačku dozvolu, povraćaj poreza. Predstavnici udruženja rekli su za portal “Naši u svetu” da planiraju da i dalje proširuju obim i broj usluga za svoje članove.

Radno pravo

Svi članovi udruženja koji imaju problema na poslu mogu podneti žalbu. Ovo se odnosi na slučajeve mobinga, kada je poslodavac bez obrazoloženja i najave dao otkaz, nije isplatio prekovremene sate, u slučajevima obeštećenja za neiskorišćeni godišnji odomor, zaostalu zaradu ili otpremninu nakon odlaska firme pod stečaj ili proglašenja tehnološkog viška. Udruženje nudi i zaključivanje osiguranja koje omogućava slobodan izbor advokata i besplatno zastupanje pred sudovima i zvaničnim organizma Austrije za 20 evra mesečno.

Nasledno pravo

Za pomoć od sada, udruženju mogu da se obrate i članovi koji su naledili imovinu ili žele da sastave testament i stave ga naslednicima ili žele da se konsultuju oko nekog određenog slučaja, bez obzira da li su ostavioci ili naslednici.

Advokati iz Privilega će im pomoći da protumače zakone, pravovremeno odreaguju i odgovore na svako pitanja ili nedoumicu u ovoj oblasti.

Problemi sa vozačkom dozvolom

Pravila koja važe u saobraćaju u Beču nisu ista kao i ona u zemljama bivše Jugoslavije, iz kojih najčešće dolaze članovi ovog udruženja. Zato je potrebno da se informišu o tome kakve su moguće posledice koje će vozač imati ako je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola ili zbog nedozvoljenih supstanci, prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja ili je optužen za nasilničku vožnju. 

Godišnjica Privilega biće organizovana sutra u njihovim prostorijama, a zainteresovani članovi moći da se pridruže predstavnicima Upravnog odbora, saradnicima, brojnim prijateljima i uglednim ličnostima iz kulturnog i političkog miljea Beča.

 T. NJEGOMIR

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More