Zvezdina računica, koliko miliona donosi plasman u Ligu šampiona?

crvenazvezdafk.com
48

Plasman u neko od evropskih takmičenja ne donosi samo prestiž, već i ogroman novac za srpske klubove.

Najviše Liga šampiona, pa Crvena zvezda sasvim sigurno ima motiv više da ostvari i treći uzastopni plasman u najelitnije klupsko takmičenje.

Sportski žurnal na naslovnoj strani donosi priču o potencijalnoj zaradi srpskog šampiona koja bi u slučaju ulaska u Ligu šampiona iznosila najmanje 20 miliona evra.

Učesnik plejofa zaradiće 1,4 miliona, ulazak u grupnu fazu donosi još 15,25 miliona, a Zvezdu će sačekati i bonus od 4,43 miliona evra.

U pitanju je novac koji se dobija na osnovu rezultata u poslednjih deset godina kada se radi o evropskim takmičenjima, a pošto su Ren Bašakšehir i Atalanta iza “crveno-belih” na toj listi, šampionu Srbije bi ulazak u grupnu fazu LŠ doneo još najmanje 4,43 miliona evra.

Trijumf u grupama UEFA plaća 2,7 miliona, nerešeni rezultat 900.000 evra, pa će svaki bod navijači Zvezde dočekati sa još većom radošću.

Zarade u Ligi Evrope su pak znatno manje, ulazak u grupnu fazu vrednuje se 2,9 miliona evra, ali na Marakani se nadaju društvu najboljih na Starom kontinentu i ove sezone.

Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More