“U fudbalu uvek pobeđuju Nemci? Imam primer iz 1996. kad nisu pobedili i to baš ovde”

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
71

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da se fudbal nalazi u specifičnoj situaciji zbog korona virusa i da je posledica svega toga i rezultat četvrtfinala Lige šampiona između Bajerna i Barselone 8:2.

“Kako su ono rekli, fudbal je igra 11 na 11 u kojoj uvek pobeđuju Nemci (čuvena izjava Garija Linekera), ali imam ja jedan primer iz 1996. godine kad Nemci nisu pobedili i to baš ovde (Zvezda – Kajzerslautern 4:0, tada 18-godišnji Stanković postigao dva gola)”, rekao je Stanković na konferenciji za medije uoči starta crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Kako je naveo, ovo je specifična situacija, Francuzi i Nemci nisu igrali u julu, Italija je igrala do kraja, Siniša Mihajlović mi je rekao da je ritam – utakmice na svaka tri dana, putovanja, sastanci, pretežak.

“Jednostavno su bili “overdose”, prepuniš se, nije to više ni fizičk napor, koliko mentalni. Videćemo, zanimljiva polufinala, videli smo i 8:2, mislim da to nije realno. Španci su takođe igrali na svaka tri dana, treba videti u kakvoj su psiohofizičkoj kondiciji došli. Što pre se život i fudbal dovedu u normalu, mislim da će se vratiti i realne vrednosti svih ekipa”, istakao je osvajač Lige šampiona sa Interom 2010. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More