Lekcija Nagetsima – Statistika kaže da je Jokić bio fantastičan, ali nije tako!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis, Pool
117
Očajna partija Denvera i sjajna partija Jute za izjednačenje u seriji 1:1. Džezeri su slavili sa 124:105.

Od samog starta je Juta nagovestila da će danas odigrati drugačiji meč. Dosta toga je bilo na odbrani od Mareja, a Klarkson je rešetao.

Jokić od starta raspoložen, ali nije imao podršku, uspeli su Džezeri da brane pik Jokića i Mareja, a ekipa koja to uspe da uradi pobeđuje Nagetse po pravilu.

Denver je za kratko tokom druge četvrtine preuzeo vođstvo, ali je onda Juta krenula svim silama i na poluvreme otišla sa 13 razlike.


Trojkom Mičela na tri minuta pre kraja treće deonice bilo je i +21, Denveru je bila potrebna šok-terapija, očigledno je bilo da su previše iscrpljeni nakon prvog duela.

Prosto je neverovatno kako su košarkaši Jute šutirali u trećoj četvrtini, 9/12 za tri poena. Njihova prednost je nastavila da raste i u poslednjoj deonici, prebacili su i 30 poena razlike.

Majkl Porter Džunior je bio jedan od malobrojnih raspoloženih u Denveru, ali je bilo kasno za nešto više nakon što je trojkom i dvojkom napravio mini-seriju.

Jokić je izašao na sedam minuta do kraja i više se nije vraćao na parket, jasna je bila namera Majka Melouna da ga odmori pred sledeće utakmice.
Nikola Jokić je meć završio sa 28 poena, 11 skokova i 6 asistencija, ali nije odigrao toliko dobro kao što statistika govori, promašio je mnogo zicera, Gober je imao jednu monstruoznu blokadu nad njim, a bio je loš i u odbrani. Marej danas samo 14, od toga 10 u trećoj deonici. Majkl Porter 28 poena, veliki deo u poslednjoj četvrtini.
Mičel 30 poena i 8 asistencija, Klarkson 26 poena.
Naredna je u petak takođe od 22 časa.
Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More