“Novak nastavlja da oduševljava, ali brine me njegovo duševno stanje”

foto:Tanjug/Alfredo Falcone/LaPreše via AP
416

Nekadašnji trener Rodžera Federera Pol Anakon govorio je o Novaku Đokoviću.

On se osvrnuo na prethodnu nedelju tokom koje je Novak osvojio Masters u Rimu peti put u karijeri.

Đoković nije igrao svoj najbolji tenis, ali je bio dovoljno dobar da osvoji titulu na prvom turniru na šljaci ove sezone.

“On je i sam to rekao – nije bila najbolja nedelja za njega. Mislim da je ključ za sve vrhunske igrače to da pronađu način da pobede iako ne igraju najbolje”, rekao je Pol Anakon na “Tennis Channel”-u i nastavio:

“I to je ono što je Đoković uradio, videli smo to i u finalu. Vratio se posle zaostatka od 3:0 u prvom setu, gubio je duplim brejkom…”.

Novak je uspeo da osvoji titulu samo nešto više od nedelju dana nakon jednog od najbolnijih trenutaka u svojoj profesionalnoj karijeri i diskvalifikacije sa US opena.

“On nastavlja da oduševljava. Njegova igra je izuzetno efikasna i on zna njom da upravlja. Jedino što me brine je njegovo duševno stanje. To me brine više nego išta jer je on izuzetno razdražljiv. Da sam na njegovom mestu ili mestu njegovog tima rekao bih mu da par dana odmori od tenisa. Malo da se opusti i skloni od svega. Da napuni baterije”, podelio je svoje mišljenje Amerikanac koji trenutno sarađuje sa mlađim sunarodnikom Tejlorom Fricom.

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More