Novak “otvorio dušu”: Neću da sebe grdim zbog toga

(Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
121

Pred sam početak Rolan Garosa najbolji teniser sveta izazvao je veliku pažnju.

Kako i ne bi: Novak Đoković je u Pariz stigao kao najveći favorit, neporažen na terenu u 2020. godini (33 pobede) ali i neko ko je na prethodnom grend slemu, US Openu, doživeo da ga diskvalifikuju.

Upravo je o emocijama koje su ga i dovele do toga da, nehotice, pogodi lopticu linijskog sudiju u Njujorku, on najviše i pitan na konferenciji za štampu u glavnom gradu Francuske, piše sport.blic.rs.

“Naravno da ću biti dodatno pažljiv kako šaljem lopticu van terena. To je nešto što mi je svakako ‘ostalo u glavi’ posle onoga što se dogodilo u Njujorku. Tu će i ostati dugo vremena. Naravno, potrudiću se da ne napravim istu grešku dvaput. Ali, ne mislim da će to imati značajan negativan efekat na to kako se ja osećam na teniskom terenu. Uostalom, osvojio sam turnir u Rimu samo nedelju dana posle onoga što se desilo u Njujorku”, započeo je Nole svoju priču.

Tom je, gotovo u dahu, dodao i da nema nikakve probleme da i dalje emotivno reaguje na ono što se dešava u mečevima:

“Nisam osetio nikakvo emotivno uznemiranje ili poteškoće da igram ili iskažem ono što osećam, na bilo koji način. Naravno, probaću da smanjim moje negativne reakcije na terenu što je bolje moguće, ali pretpostavljam da se to, prosto, događa. Neću da sebe grdim zbog toga”, istakao je najbolje rangirani teniser sveta.

Naglasio je i da, kao svi ljudi, i on ima slabosti:

“Pokušavam da prihvatim to što se desilo, da oprostim sebi i da nastavim dalje. Čovek sam. Imam mane kao i svi drugi”, podvlači Đoković.

Za svoje snažne emocije na terenu ima jednostavno objašnjenje:

“To je zato što mi je stalo. Stvarno želim da budem najbolja verzija sebe, i kao teniser, i kao ljudsko biće na terenu, a i da pobedim u meču. I, zbog toga što mi je stalo do tih stvari, ponekad izrazim svoje emocije na dobar ili možda manje dobra način. Ne mislim da je to što se desilo (u Njujorku) toliko uticalo na mene da sada ne mogu da stisnem pesnicu, vikne ili nešto tako uradim. Uostalom, to se događalo u Rimu i sve je u redu. Vratio sam se u normalu”, poručio je Novak Đoković.

Podsetimo, on bi takmičenje trebalo da otvori u utorak duelom sa Šveđaninom Imerom Mikaelom, sa kojim se do sada nije sastajao na ATP turneji.

Izvor sport.blic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More