KOMESAR NBA LIGE NAJAVIO: Srbija na Olimpijskim igrama bez Jokića, Bogdanovića, Bjelice…

Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
95

Komesar NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sledeća NBA sezona bude na kratko prekinuta za trajanja Olimpijskih igara na kojima bi mogle nastupiti neke zvezde iz najjače košarkaške lige sveta, ali je taj scenario na kaju ocenio “malo verovatnim”.

– Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara”, izjavio je Silver za NBA TV.

– “To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda da se posle Igara odmore”, dodao je Silver.

Olimpijske igre ove godine zbog pandemije korona virusa prebačene su za sledeće leto i trebalo bi se održe od 23. jula do 8. avgusta. Srbija mora prvo da prođe kvalifikacije u kojima će izvesno nastupati bez NBA zvezda. A i ako uspe da se nađe u Tokiju, Igor Kokoškov tamo neće moći da računa na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića i Marka Gudurića.

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA šampion bio poznat u junu, igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu s reprezentacijom, a Silver je u sredu na konferenciji za novinare objavio da sledeća sezona ne može početi pre januara 2021. godine.

S obzirom na to da NBA sezona traje devet meseci, očito je da će se preklapati sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

– Ima toliko neverovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije”, dodao je Silver.

– To znači da su okolnosti izuzetno vanredne, čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na što će da liči svet sledeće leto i hoćemo li moći da nastavimo?”, zapitao se Silver, zaključivši na kraju da se “svi moraju prilagoditi”.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More